Haber

Dilan ve Engin Polat’ın tutuklama talebiyle nakledilme nedeni belli oldu

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüphelinin tutuklanması talebi ve sevk edilme gerekçesi belli oldu. Savcının gerekçesinde, şüpheli Ahmet Gün’ün, tasfiye halindeki 5 şirketinden biri olan Dilan Polat’a ait şirkete 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon liralık uydurma ödemeler yaptığı belirtildi. gerçek bir mal alımı veya satışı olmaksızın farklı zamanlar. Fatura kestiği belirtildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor “Müsabakalarda Bahis ve Şans Oyunları Yönetmeliği’ne aykırı davrandıkları” iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Kabahatler İcra Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda gözaltına alındı. Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. Adliyeye gittiler. Adliyeye sevk edilen 18 şüphelinin ifadeleri yaklaşık 4 saat sürdü. Savcının ifadelerinin ardından Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, avukat Ahmet Gün, Alper Kürşat Polat, Metin Yılmaz, Gürsel Yılmaz, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Beyzanur Gün, Ceydanur Gün, Can Polat, Nilgün Yılmaz, Halit Polat, Zekayi Zirve ve Can Doğu tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

“AKTİF PİŞMANLIK ŞÜPHELİ AÇIKLAMASI”

Tutuklama talebiyle hakimliğe gönderilen sevk yazısında savcılık, şüpheli Ahmet Gün’e farklı zamanlarda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon lira, 20 milyon, 150 milyon lira ödediği belirtildi. Tasfiye halindeki 5 şirketinden biri olan Dilan Polat’a ait şirkete, herhangi bir gerçek mal alımı veya satımı yapılmadan dava açıldı. 29 milyon liralık uydurma fatura hazırladığını belirtti. Sahte faturaların MASAK analiz raporunda da tespit edildiğini belirten savcılık, “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve aktif pişman şüpheli beyanı gibi tüm soruşturma belgelerinin içeriğinden şüpheliler çok sayıda sahte fatura tespit etti.” Kâr amaçlı suç örgütü faaliyetleri kapsamında gerçek bir işleme dayalı olmayan, sahte fatura ve belgelerle gelir elde ettikleri şirketler.” “Sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aracılığıyla akladıkları MASAK raporuna göre bunun 250 milyon olduğu anlaşılıyor.”

kesan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu