ABD ve İngiltere’den ekonomik işbirliğinde yeni ortaklık
Beyaz Saray, 21. yüzyıl ABD-İngiltere Ekonomik Ortaklığı’nın mevcut zorluklarla başa çıkmak için orta-ABD-İngiltere ittifakını uyarlaması, güçlendirmesi ve yeniden tasarlaması için bir çerçeve sağlayan Atlantik Bildirgesi’ni açıkladı.
Açıklamada, ABD ve İngiltere’nin ortasındaki iş birliğinin her zamankinden daha değerli olduğu, değişimlere ayak uydurmak ve ittifakı bunlara uyarlamak gerektiği vurgulandı.
Teknoloji, ekonomi ve ulusal güvenlik konularının her zamankinden daha derin bir şekilde iç içe geçtiğini vurgulayan Rusya ve Çin gibi otoriter devletler, yıkıcı teknolojiler, devlet dışı aktörler ve iklim değişikliği gibi ulusötesi zorluklar gibi uluslararası istikrara yönelik yeni zorluklarla karşı karşıya. geçiş kaydedildi.
Kritik teknolojilerde daha yakın işbirliği
Açıklamada, ekonomik alanda ortaklığın geliştirilmesi için Atlantik Deklarasyonu üzerinde mutabakata varıldığı belirtilirken, Atlantik Deklarasyonu ve beraberindeki Eylem Planının tüm dünyada yeni bir tür yenilikçi ortaklığın temelini oluşturduğu bildirildi. ekonomik, teknolojik ve ticari çıkarlar yelpazesi.
Açıklamada, bu ortaklığın ticaret ve yatırım ilişkilerinin derinleşmesine yardımcı olacağı ve ticaret ve yatırım ilişkilerinin derinleşmesine yardımcı olacağı belirtildi. İki ülkenin savunma, bilim, sağlık, güvenlik ve uzay ittifakını güçlendireceği, diğer alanlarda artan iş birliği imkanlarının karşılıklı ekonomik fayda için keşfedilmesine olanak sağlayacağı belirtildi.
Açıklamada, yeni ortaklığın ilk adımları olarak ABD ve İngiltere’nin kritik ve gelişmekte olan teknolojilerde liderliğinin sağlanacağı, ekonomik güvenlik, teknoloji koruma araçları ve tedarik zincirleri konularında her zamankinden daha yakın bir işbirliğinin izleneceği ve kapsayıcı ve sorumlu bir dijital dönüşüm için paydaş yapılacaktır. Saf güç ekonomisinin inşa edileceği ve iki ülke ittifakının savunma, sağlık güvenliği ve uzay alanlarında daha da güçlendirileceği belirtildi.
Kritik maden anlaşması için planlanan müzakereler
İki ülkenin Paris Anlaşması kapsamındaki hedeflerine ulaşmak, saf enerji ekonomisi kurmak, güçlü tedarik zincirlerini güçlendirmek ve sanayi üslerine yatırım yapmakta kararlı oldukları vurgulanarak, kritik öneme sahip madenler için anlaşma için müzakerelere başlanacağı ifade edildi. elektrikli araçlar için değerlidir.
Açıklamada, sivil nükleer iştirakin de devreye gireceği kaydedildi.